Excursie vaartocht: Biodiversiteit / veenvorming

Datum/Tijd: zondag 28 juli 2024 – 13:3015:30

Locatie: Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Excursie vaartocht: Biodiversiteit / veenvorming

Een interactieve excursie waarbij de gids meer een debatleider is over hedendaagse thema’s zoals natura 2000, biodiversiteit, behoud van agrarische functie versus vernatting. En dat in een omgeving die vanzelf doet relativeren.

Pitrus en riet overgroeien ons grutto grasland en dat hindert niet alleen het broeden, maar ook worden veel lokale bloemen en planten overwoekerd door deze onstuimige groei. Onderwijl zakt de veengrond ook door onderbemaling, waardoor vernatting het probleem nog groter maakt. Hebben we kraamkamers voor behoud van biodiversiteit en grutto grasland nodig, of gaat het om een stikstof probleem waar we lokaal niets aan kunnen doen, of zien we innovatieve oplossingen. Leer van elkaar, discussieer aangestuurd door onze gids met elkaar terwijl we door het veld varen op voorbeeld-plekken op te zoeken, waarvoor zowel belangstellenden als experts worden uitgenodigd. Stel elkaar vragen, luister en debatteer en ga vol kennis en ideeën naar huis.

Excursie vaartocht door het Wormer- en Jisperveld met gids. Vertrek: 13.30 uur.

Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch 075-6219100 tot 1½ uur voor vertrek of per mail (alleen op werkdagen tussen 9:00 en 16:00 uur) bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer.

Het tarief voor een vaartocht inclusief koffie of thee:
– volwassenen is 17,50 euro
– vrienden van de Poelboerderij 15 euro
– kinderen t/m 12 jaar 5 euro

Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

Bezoekerscentrum de Poelboerderij organiseert het gehele jaar diverse excursie vaartochten. Met deze vaartochten willen wij iedereen betrekken in het belang om het Wormer- en Jisperveld te behouden. Vooral richten wij ons op het beleven van alles wat de natuur te bieden heeft. Of het nu gaat om het ervaren van rust, het herkennen van vogels en planten onze gidsen informeren u graag.