Waterspeelplaats

Wat is er nu leuker dan spelen met water? Onze waterspeelplaats is een levensgrote houten ‘aquaplay’ van maar liefst 70 meter, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen met (houten) bootjes, sluizen en molens. De waterspeelplaats is al jaren een echte publiekstrekker!

De waterspeelplaats is gratis toegankelijk en 7 dagen per week open. En terwijl de kinderen genieten van het water, kunnen de ouders, verzorgers en opa’s en oma’s genieten op het terras. De waterspeelplaats is bovendien een leuke afsluiting na afloop van een kinderfeestje. Hou er echter wel rekening mee dat er in de ochtend ook scholen kunnen zijn die gebruik maken van de waterspeelplaats.

Als je van plan bent om met een groep (meer dan ca 10 personen) zoals wandelaars, fietsers, buitenschoolse opvang en klassen de Poelboerderij te bezoeken willen we je verzoeken om dat van tevoren even te melden op 075-6219100 of email bezoekerscentrum@poelboerderij.nl. Soms zijn er boekingen waarbij het niet uitkomt als er veel extra bezoekers komen. Wij willen de groepen die een activiteit bij ons geboekt hebben graag een bepaalde exclusiviteit bieden en tevens andere bezoekers ook de nodige aandacht kunnen geven.

Lesprogramma basisscholen

Bij Bezoekerscentrum De Poelboerderij vinden we educatie over het natuurgebied heel belangrijk. We vertellen zowel volwassen als kinderen er graag over. Daarom is de waterspeelplaats onderdeel van het lesprogramma voor basisscholen ‘Landschap van vroeger’. In dat programma maken de leerlingen op een speelse manier kennis met het waterbeheer in de omliggende gebieden.

Neem voor meer informatie contact met ons op.