Boeken

Een Pracht Land van Water

Een boek over het Wormer- en Jisperveld

In 1996 maakte De Poelboerderij voor haar gidsen een boekje over het Wormer- en Jisperveld. Na 27 jaar is de tijd rijp voor een update! De Poelboerderij heeft de vernieuwde ‘Gidsengids’ in een mooi jasje gestoken, waardoor het ook voor buitenstaanders een zeer lezenswaardig boek is. Vanuit het perspectief van diverse betrokkenen met soms zeer verschillende invalshoeken wordt in deze nieuwe uitgave een boeiend beeld van de huidige situatie van het Veld geschetst.

Recensie dooor Dirk Jan Booij:

Dirk Jan Booij was genomineerd voor de Zaanse Natuurprijs 2023. Hij is gids bij De Poelboerderij en verder is hij trilwacht en al sinds de jaren zeventig actief, onder andere om het Guisveld te behouden. Over het boek ‘Een Pracht Land van Water’ schrijft hij: “Een fraai verzorgd geheel met belangrijke info in overzichtelijke hoofdstukken. En veel en fraaie illustraties. Zeer geschikt voor gidsen, maar ook voor andere belangstellenden. Een knap staaltje werk om met zoveel, nogal verschillende auteurs zo’n boek samen te stellen en te doen uitgeven.”

De aanzet voor het nieuwe boek is gegeven door Frits Hendrikse, die in 2019 overleed. Hij regelde lang en met veel enthousiasme de PR van De Poelboerderij. Geld uit de erfenis van Frits is ingezet om de uitgave van dit boek mogelijk te maken. Het drukken van het boek is mogelijk door giften van de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek, van de Stichting Support Sport en Cultuur Wormerland en van het IJsvogelfonds (het goede-doelen-fonds van Vogelbescherming Nederland en de Postcodeloterij).

De prijs van het boek is €15,95 per stuk. Vrienden van De Poelboerderij krijgen 2,50 euro korting (één boek per Vriend).

Het boek is te koop bij de balie van De Poelboerderij en binnenkort ook online te bestellen.