Route

Routebeschrijving

Openbaar vervoer

Trein en bus: het dichtsbijzijnde NS-station is Wormerveer. Dit bereikt u vanaf Amsterdam met de stoptrein richting Alkmaar. Vanaf station Wormerveer is Bezoekerscentrum De Poelboerderij te bereiken met de buurtbus richting Oostknollendam. U stapt op verzoek uit op de Veerdijk voor de scheepswerf Bijdam. Via het erf van deze werf loopt u over een onverhard pad naar Bezoekerscentrum De Poelboerderij. De buurtbus rijdt niet op zondag en op feestdagen. Kijk voor tijden op de dienstregeling.

Te voet (ongeveer 20 minuten)

Als u station Wormerveer uitkomt, gaat u rechtdoor. U loopt nu tegen het water van de Zaan aan. Sla hier nu links af en blijf de Zaan volgen. Op een gegeven moment komt u bij een brug (Prins Clausbrug) over de Zaan. Ga de brug over neem de trap naar beneden, ga rechtsaf langs de Zaan richting Oostknollendam. U loopt nu na 200 meter langs scheepswerf Bijdam. Na de scheepswerf gaat u rechtsaf, over de werf en ziet u Bezoekerscentrum De Poelboerderij liggen.

Eigen vervoer

Vanuit Haarlem: A9 richting Alkmaar volgen, afslag Castricum nemen. U volgt nu de N203 richting Zaandam. Voorbij Krommenie neemt u de N246 richting Wormer. U gaat bij de afslag Oostknollendam rechtsaf. Zie verder: PARKEERPLAATS.

Vanuit Amsterdam:  A8 richting Alkmaar volgen, daarna de borden richting Wormer aanhouden. U gaat bij de afslag Oostknollendam rechtsaf. Zie verder: PARKEERPLAATS.

Vanuit Alkmaar: De provinciale weg N203 richting Zaandam volgen. Voorbij Krommenie neemt u de N246 richting Wormer. U gaat bij de afslag Oostknollendam rechtsaf. Zie verder: PARKEERPLAATS.

Vanuit de kop van Noord-Holland: U volgt de A7 richting Purmerend. U neemt de afslag Purmerend Noord en volgt de N244 richting De Rijp. Voorbij West-Graftdijk gaat u linksaf de N246 op richting Wormer. U gaat linksaf bij de afslag Oostknollendam. Zie verder: PARKEERPLAATS.

PARKEERPLAATS: Na de Prins Clausbrug over de Zaan, slaat u direct linksaf richting Oostknollendam. Op ongeveer twintig meter vóór de T-splitsing gaat u rechtsaf het parkeerterrein op. Let op bord met de ‘P’ rechts in de berm. Aan het eind van de parkeerplaats loopt een pad door het weiland naar Bezoekerscentrum De Poelboerderij. Aan het eind van dit pad gaat u rechtsaf naar de boerderij toe. LET OP: NIET parkeren op of voor het terrein van scheepswerf Bijdam. Dat is privéterrein voor bezoekers van de scheepswerf!