Rouwen

Rouwen in de natuur

Het overlijden van een dierbare is een verdrietige gebeurtenis. Afscheid nemen is moeilijk, maar kan tegelijkertijd ook heel mooi zijn. Het herdenken van een geliefde en het vieren van het leven is daarom ook mogelijk bij De Poelboerderij. Wij organiseren graag samen met de nabestaanden een mooi eerbetoon aan de overledene.

Passende uitvaart

Wij worden regelmatig benaderd door mensen die een passende uitvaart willen organiseren voor een dierbare. Vaak is de overledene iemand die in zijn of haar leven met veel plezier van de natuur genoot, soms zelfs specifiek van het Wormer- en Jisperveld. Ook zijn er omwonenden die een speciale band hebben met de omgeving. Wij voelen ons altijd vereerd door dit soort aanvragen en vervullen met veel compassie deze dienende rol. Een op maat gemaakt afscheid is hierbij het sleutelwoord.

Vaartocht

Het afscheid kan ook gecombineerd worden met een vaartocht. Zo hebben we de kist een keer aan boord van onze rondvaartboot gedragen, om met de familie een tocht langs bekende plekken in het Wormer- en Jisperveld te varen. De kist ging in Jisp van boord, waar vervolgens de uitvaart plaatsvond in de kerk. Een andere keer hebben we met meerdere boten een herdenkingstocht gevaren, met een moment van bezinning op de Merken. Daar sloten vervolgens andere boten met betrokkenen aan. Ook een buitendienst met de kist in de boomgaard behoort tot de mogelijkheden.

Persoonlijk afscheid in besloten kring

Bij De Poelboerderij is het ook mogelijk om te condoleren en/of te herdenken. Daarbij kunnen foto’s van de overledene getoond worden op een groot scherm. Wij zorgen ervoor dat de locatie op dat moment exclusief beschikbaar is voor de afscheidsceremonie.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden en wensen te bepreken.