Vrijwilligers gevraagd / vacatures

Vrijwilligers gezocht in alle soorten en maten…

Bij de vrijwilligersorganisatie Bezoekerscentrum De Poelboerderij in Wormer bruist het twaalf maanden per jaar van activiteiten voor jong en oud. Jaarlijks worden met twee excursieboten ongeveer 400 vaartochten gemaakt in het Wormer- en Jisperveld met recreanten en kinderen van 6 tot 12 jaar van het basisonderwijs (80 scholen) en leden van de Jeugdnatuurclub in de Zaanstreek en directe omgeving. Ook is er veel aandacht voor het onderhoud in het Wormer- en Jisperveld en het veenweidepark De Trickel dat naast het Bezoekerscentrum De Poelboerderij ligt. We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Gezocht : Iemand die het parkeerterrein schoonhoudt

Het parkeerterrein van bezoekerscentrum de Poelboerderij is openbaar terrein. Dat hebben we zo met de gemeente Wormerland afgesproken. Dat houdt in dat we naast parkerende auto’s een populaire stek bieden aan jongeren die het terrein gebruiken voor alles wat ze belangrijk vinden. Helaas hoort het terrein netjes achterlaten daar niet bij. Onze vaste vrijwilliger die dagelijks een rondje loopt om het zwerfvuil op te ruimen heeft vast werk gekregen. Wij zoeken nu iemand die deze taak over wil nemen. Het is ongeveer een kwartier werk per dag. En natuurlijk een kop koffie in de Poelboerderij. Combineren met ander vrijwilligerswerk bij de Poelboerderij is ook mogelijk.

Gezocht : Schilder

Bezoekerscentrum de Poelboerderij heeft het geluk gebruik te mogen maken van een prachtige locatie aan de rand van het natuurgebied het Wormer- en Jisperveld. Het onderhoud van de boerderij en de bijgebouwen vraagt echter veel aandacht. Wij zoeken daarom een schilder die de vrijwilligers van het onderhoudsteam kan ondersteunen. Op structurele basis of gedurende een klus.

Ben jij de schilder die we zoeken? Dan maken we graag (spoedig) kennis met je. Stuur een e-mail naar bezoekerscentrum@poelboerderij.nl of bel met 075 – 621 91 00.

Gezocht : Elektrotechnicus

Bezoekerscentrum de Poelboerderij zoekt iemand met ervaring in de elektrotechniek om de vrijwilligers van het klusteam aan te vullen met de benodigde kennis en kunde. Op structurele basis of als probleemoplosser bij calamiteiten of projecten.

Kan jij ons verder helpen? Dan maken we graag (spoedig) kennis met je. Stuur een e-mail naar bezoekerscentrum@poelboerderij.nl of bel met 075 – 621 91 00.

Gezocht : Gidsen

Ben je graag in de natuur en vind je het leuk om je enthousiasme te delen met anderen? Ga dan een keer met ons mee op excursie en ervaar of het rondleiden van gasten door het Wormer- en Jisperveld iets voor jou is. We ontvangen jaarlijks vele bezoekers. Passanten, scholieren, natuurliefhebbers en gelegenheidsgasten. De Poelboerderij leidt nieuwe gidsen op door middel van interne kennisoverdracht van andere deskundigen bij de Poelboerderij. En met actuele achtergrondinformatie op ons digitale gidsenportaal. Ook gidsen met een specialisme zoals bijvoorbeeld historie, vleermuizen of een ander natuurthema zijn ook welkom.

Als jij je in bovenstaande omschrijving herkend, dan maken we graag (spoedig) kennis met je. Stuur een e-mail naar bezoekerscentrum@poelboerderij.nl of bel met 075 – 621 91 00.

Gezocht : Gastvrouw/heer

Het wordt almaar leuker bij bezoekerscentrum de Poelboerderij. Er zijn steeds meer passanten en enthousiaste gasten die de Poelboerderij weten te vinden. De een wilt deelnemen aan een van onze vaartochten door het natuurgebied. En de ander komt langs om met de kinderen te spelen bij onze waterspeelplaats. Voor de ontvangst van deze bezoekers zoeken we extra hulp bij de balie. De inzet en frequentie van onze balie vrijwilligers is maatwerk. De een wenst graag op een vast moment in de week ingepland te worden en de ander kunnen we inroosteren op flexibele basis.

Heb jij interesse om deze afwisselende (vrijwilligers)functie met leuke collega’s in te vullen? Stuur dan een e-mail naar bezoekerscentrum@poelboerderij.nl of bel 075 – 621 91 00. Wij maken graag (spoedig) kennis met je.

Gezocht : Monteur

De Poelboerderij is met haar vrijwilligers actief betrokken bij het onderhoud van natuurpercelen in het Wormer- en Jisperveld en het veenweidepark de Trickel. Ook varen we veel excursies door het veld. Daarbij maken we gebruik van machines en motoren die regelmatig toe zijn aan een reparatie- en/of onderhoudsbeurt. Daarom zoeken we extra mankracht om onze monteurs bij te staan. Dit kan op structurele basis of als probleemoplosser bij calamiteiten. We hebben een eigen werkplaats.

Wil jij onze monteurs helpen? Dan maken we graag (spoedig) kennis met je. Stuur een e-mail naar bezoekerscentrum@poelboerderij.nl of bel met 075 – 621 91 00.

Gezocht : Schippers

Ben jij graag in de natuur en hou je van varen? Ben je in het bezit van een vaarbewijs en wil jij je tijd besteden aan vrijwilligerswerk? Geef je dan op bij bezoekerscentrum de Poelboerderij. We varen jaarlijks bijna 300 keer uit met scholieren, natuurliefhebbers en passanten. Nieuwe schippers krijgen een uitgebreide instructie over routes, veiligheid en vaartechniek.

Heb je interesse om je aan te sluiten bij het schippersteam? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch via 075 – 621 91 00 of stuur een mail naar bezoekerscentrum@poelboerderij.nl.

Gezocht : Natuurbeheerders

De Poelboerderij onderhoudt met verschillende vrijwilligersgroepen voor de gemeente Wormerland en particuliere eilandbezitters allerlei natuurpercelen in het Wormer- en Jisperveld. Iedere woensdag en eens per maand op zaterdag verzamelen de groepen zich om met allerlei gereedschappen in de boot te stappen en naar de werkplek te varen. Dit alles met als doel een bijdrage te leveren aan het onderhouden en het verhogen van de biodiversiteit. Ter ondersteuning kunnen er cursussen gevolgd worden voor het bedienen van een bosmaaier, rietmaaier en motorzaag.

Vind jij het leuk om af en toe even echt de natuur te beleven en het hoofd leeg te maken? Draag dan je steentje bij aan natuurbeheer en neem contact met ons op. Dit kan telefonisch via 075 – 621 91 00 of per e-mail naar bezoekerscentrum@poelboerderij.nl. Wij maken graag kennis met je.

Gezocht : Natuurbeheerders veenweidepark de Trickel

De Poelboerderij heeft naast het bezoekerscentrum ook een perceel van 11 hectare in beheer. Het betreft het veenweidepark de Trickel. Een natuurontwikkelingsproject waarbij we een aantal aspecten van het veenweidegebied uitlichten en waar we voorzieningen treffen om de biodiversiteit te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan een IJsvogelwand.

Om het park optimaal te kunnen benutten voor natuur en bezoekers zoeken we versterking voor onze onderhoudsgroep. Het liefst zoeken we vrijwilligers die ervaring hebben met klein mechanisch materieel. Kennis van natuur en natuurbeheer is wenselijk maar niet noodzakelijk. Ter ondersteuning kunnen er cursussen gevolgd worden voor het bedienen van een bosmaaier, rietmaaier en motorzaag.

Vind jij het leuk om af en toe even echt de natuur te beleven en het hoofd leeg te maken? Draag dan je steentje bij aan natuurbeheer en neem contact met ons op. Dit kan telefonisch via 075 – 621 91 00 of per e-mail naar bezoekerscentrum@poelboerderij.nl. Wij maken graag kennis met je.