Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Vanwege de coronamaatregelen is de Poelboerderij tijdelijk voor publiek gesloten.

 In de ochtenden zijn we wel telefonisch en per mail te bereiken.

 

Natuurlijke toegang tot het Wormer- en Jisperveld

mannetjes fazant
mannetjes fazant
klik op de afbeelding voor een vergroting

In Noord-Holland circa 10 kilometer boven Amsterdam ligt het natuurgebied Wormer- en Jisperveld. Het betreft van oorsprong brak laagveengebied met een unieke flora en fauna. Het gebied leent zich uitstekend voor vaartochten.

Ervaar een unieke beleving al varend door de kronkelige slootjes met hoge rietkragen. Vogels spotten en genieten van weidse uitzichten met een unieke vegetatie. Kennis maken met een stukje echt Nederlandse cultuur en landschap.
Bezoekerscentrum de Poelboerderij biedt deze beleving aan iedereen die even wil ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Even genieten en ervaren wat Nederland te bieden heeft.

Niet voor niets heeft een groot deel van de polder de status Natura 2000 gekregen. Bezoekerscentrum de Poelboerderij zet zich dan ook al jaren in voor het behoud van dit stukje unieke natuur. Dit doen we door u te informeren, educatieve programma’s aan te bieden aan kinderen en scholen. Tevens steken vele van onze vrijwilligers hun handen uit de mouwen bij het uitvoeren van het beheer. Zeker niet in de laatste plaats bieden wij u de mogelijkheid om het Wormer- en Jisperveld te beleven.

Het bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum de Poelboerderij voorjaar
Bezoekerscentrum de Poelboerderij voorjaar
Klik op de afbeelding voor een vergroting

Vier jaar na de oprichting in 1988 opende het Bezoekerscentrum de Poelboerderij haar deuren. Mogelijk gemaakt door steun van de gemeente Wormer kreeg de oude boerderij een functie als Bezoekerscentrum waar jong een oud welkom zijn. Bezoekerscentrum de Poelboerderij groeide uit tot de “Toegangspoort” tot het Wormer- en Jisperveld.

Rond het Wormer- en Jisperveld lopen diverse wandel- en fietsroutes Bezoekerscentrum de Poelboerderij is een mooi startpunt voor deze routes, even een kopje koffie voor vertrek. De vrijwilligers geven u graag wat extra informatie.
Wij organiseren diverse vaartochten door het Wormer- en Jisperveld begeleid door een ervaren schipper en gids die u alles kunnen vertellen over het veld en de historie. Terwijl u rustig kunt genieten maakt u met de boot een tocht door het veld.