Bezoekerscentrum de Poelboerderij

De toegangspoort tot het Wormer- en Jisperveld

Ongeveer tien kilometer boven Amsterdam ligt het natuurgebied Wormer- en Jisperveld. Een van oorsprong laagveengebied met een unieke flora en fauna. Sinds de oprichting in 1988 van Stichting De Poelboerderij vormt Bezoekerscentrum De Poelboerderij dé ‘toegangspoort’ voor jong en oud tot dit prachtige natuurgebied. Het gebied leent zich uitstekend voor mooie vaartochten. Door de kronkelige slootjes, unieke vegetatie, prachtige uitzichten en de aanwezigheid van vele soorten vogels, beleef je het Noord-Hollandse landschap op een bijzondere manier.

Bezoekerscentrum De Poelboerderij zet zich al jaren in voor het behoud van deze prachtige natuur.

Bezoekerscentrum De Poelboerderij is het hele jaar geopend, 7 dagen per week (van 9.30 tot 16.00 uur). Neem een kijkje in onze winkel, geniet van iets lekkers op ons terras, kom vergaderen, of neem deel aan een van onze vaartochten of activiteiten. Het Bezoekerscentrum is er voor iedereen die van de natuur houdt.

Help mee! Wordt onze vriend

Stichting De Poelboerderij is in een ‘selfsupporting’ vrijwilligersorganisatie. Samen met ons vrijwilligersteam organiseren wij verschillende activiteiten in de natuur en zetten wij ons al jaren in voor het behoud van het Wormer- en Jisperveld. Dit alles is niet mogelijk zonder de financiële steun van donateurs: de vrienden van De Poelboerderij.

Wil jij ons helpen door een financieel steentje bij te dragen? Word dan Vriend van De Poelboerderij. Dat kan al vanaf €15 per jaar.

Nieuws

Zondag 13 oktober: HeksenHeisa 2024

Zondag 13 oktober organiseert de Poelboerderij een heksenheisa. Van 11.00 tot 15.00 uur kun je vliegen op je bezemsteel, een toverdrankje brouwen, een toverstafje, heksenbutton of heksenfluitje knutselen

Bekijk al onze nieuwsberichten 

Nieuwe uitgave: Een Pracht Land van Water

De Poelboerderij onthult trots de geactualiseerde ‘Gidsengids’ over het Wormer- en Jisperveld. Deze levendige heruitgave geeft een mooi beeld van het huidige Veld. Het boek is nu beschikbaar voor alle natuurliefhebbers voor slechts € 15,95 per exemplaar. Vrienden van de Poelboerderij krijgen een korting van € 2,50.

Diverse vaartochten

Bij Bezoekerscentrum De Poelboerderij is van alles te beleven voor jong en oud. Zo organiseren wij regelmatig verschillende vaartochten door het Wormer- en Jisperveld onder begeleiding van een ervaren schipper en gids. Tijdens de diverse vaartochten kun je onder andere weidevogels of roofvogels spotten, genieten van muziek, leren hoe je natuurfoto’s maakt, of schetsen in het veld.

Zoetwater aquarium

Sinds 2021 heeft Bezoekerscentrum De Poelboerderij een gloednieuw zoetwater aquarium. Het vorige, koud water aquarium was ruim 25 jaar oud en toe aan vervanging. Het nieuwe aquarium is maar liefst meer dan 7 meter lang, waarmee we een doorsnede van een boerensloot laten zien. Kom langs en neem een kijkje ‘onder water’. Je ontdekt wat er allemaal in het water leeft: van kleine roofvisjes en (snoek)baars, tot aan allerlei soorten witvisjes, karpertjes, grondeltjes en de Schele Pos. Een bekende in de Zaanstreek!

Waterspeelplaats

Wat is er nu leuker dan spelen met water? Onze waterspeelplaats is een levensgrote houten ‘aquaplay’ van maar liefst 70 meter, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen met (houten) bootjes, sluizen en molens. De waterspeelplaats is gratis toegankelijk en 7 dagen per week open. En terwijl de kinderen genieten van het water, kunnen de ouders, verzorgers en opa’s en oma’s genieten op het terras.

Open dagen

Bij Bezoekerscentrum De Poelboerderij organiseren we regelmatige open dagen, soms met een speciaal thema. Tijdens deze dagen stellen we de zolder van de boerderij open voor de verkoop van goede tweedehands of nieuwe spullen. Dit noemen wij ook wel onze ‘zoldersale’. Uiteraard kun je tijdens deze open dagen ook een bezoek brengen aan de waterspeelplaats, het terras en onze winkel. Op onze open dagen pagina vindt u de eerstvolgende open dag. Graag tot dan!

Winkel

De winkel van Bezoekerscentrum De Poelboerderij laat zich het beste omschrijven als ‘museumwinkel met VVV-functie’. In onze winkel vind je allerlei natuur gerelateerde artikelen voor zowel kinderen als volwassenen. Denk bijvoorbeeld aan natuurboekjes, lokale handnijverheid (spullen gemaakt van wol, hout of keramiek) en kunstobjecten. Stap eens binnen en bekijk ons brede assortiment!