Fietsen en wandelen

Banner Fietsen en wandelen

Wandelen en fietsen in de natuur

Schermafbeelding 2015-08-17 om 13.30.47
Klik voor een grote kaart

Bezoekerscentrum De Poelboerderij is naast hét startpunt voor veel vaartochten door het Wormer- en Jisperveld ook een uitstekend begin voor een mooie wandeling of fietstocht.

Een wandeling start bij ons door de Schaalsmeer, een kleine droogmakerij tussen Wormer en Oostknollendam. Een routekaartje is verkrijgbaar bij onze informatiebalie. Echte doorstappers kunnen vanaf De Poelboerderij ook een wandeling maken rond het Wormer- en Jisperveld of rond de Enge Wormer.

Wandelingen Laag Holland

trekvogelpad
Route Trekvogelpad van Bergen aan Zee naar Enschede.

Laag Holland heeft 19 wandelingen uitgezet, waaronder de Molenroute. De Molenroute is een rondwandeling via de Zaanse Schans met zicht op de monumentale gebouwen langs de Zaan en de Ringdijk, van droogmakerij de Enge Wormer naar de Kalverpolder, en door het eeuwenoude Zaanse vaardorp Haaldersbroek. Kijk voor meer informatie op www.landschapwaterland.nl.

Sinds de vierde druk (2013) ligt Bezoekerscentrum De Poelboerderij op de route van het langste natuurpad van Nederland, namelijk het Trekvogelpad. Kijk voor meer informatie op www.nivon.nl.

Fietsen van Bergen aan Zee naar Enschede

Ook aan fietsers is gedacht. Bezoekerscentrum De Poelboerderij ligt tussen de fietsknooppunten 89 (Oostknollendam) en 93 (Veerdijk, Wormer) in. Via de website www.route.nl kun je vanaf hier zelf een fiets- of wandelroute plannen.

Toeristische Overstap Punten (TOP’s)

TOP 36

Toeristische Overstap Punt 36

Op de toeristische kaart Laag Holland, het uitgestrekte groene gebied van Waterland tot aan Castricum, heeft de parkeerplaats bij Bezoekerscentrum De Poelboerderij het nummer TOP 36. TOP’s zijn Toeristische Overstap Punten. Bij elke TOP kun je gratis je auto parkeren om vanaf daar heerlijk te fietsen of te wandelen. Voor smartphonegebruikers staat de gratis app van Laag Holland klaar in de app-store. In de app vind je een digitale kaart vol informatie, waaronder de locaties van de TOP’s en rustpunten.