Vriend/donateur/schenker

Banner Vriend, donateur, schenker
Vrienden

Stichting De Poelboerderij is in financiële zin een selfsupporting vrijwilligersorganisatie. Haar inkomsten worden voornamelijk gerealiseerd door het organiseren van vaarexcursies, het geven van natuuronderwijs aan scholen, het realiseren van activiteiten voor kinderen in de Wormerlandse omgeving, het verhuren van de locatie en ten slotte uit bijdragen van onze donateurs ofwel Vrienden van De Poelboerderij.

‘Vriend zijn’ is kort gezegd een donateurschap waarbij betrokkenheid met het wel en wee van Bezoekerscentrum De Poelboerderij als bezoekerscentrum van het Wormer- en Jisperveld hoog genoteerd staat. Een ‘vriend’ ondersteunt met een kleine bijdrage alle activiteiten van De Poelboerderij en stelt De Poelboerderij in staat haar doelstellingen te continueren: natuurvoorlichting, natuureducatie en veldwerk. En zeker zo belangrijk, ook het kunnen voortzetten van die zelfstandige status van de organisatie met ongeveer 150 vrijwilligers.

Vrienden van De Poelboerderij doneren jaarlijks minimaal 15 euro. 

Vrienden betalen voor vaarexcursies en speciale kinderevenementen gereduceerde prijzen.

Twee maal per jaar ontvangt u de digitale versie van de nieuwsbrief Poelnieuws met alle ins en outs rondom Bezoekerscentrum De Poelboerderij en wij sturen u een excursieoverzicht. Ook kunt u de nieuwsbrief ontvangen.

Om ‘vriend’ te worden vragen wij u het inschrijfformulier te printen en in te vullen en dit in een gefrankeerde envelop per post sturen naar: Stichting De Poelboerderij, Veerdijk 106, 1531 MB Wormer.

Indien u graag een inschrijfformulier wilt ontvangen kunt u bellen met Bezoekerscentrum De Poelboerderij (075-6219100) en wij sturen u het formulier toe.

Vriend worden van Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Schenken

Veel mensen hebben wel een plek of gebied waar ze graag komen. Dat kan ook een natuurgebied zijn zoals het Wormer- en Jisperveld. Een vogelrijk gebied waar volwassenen maar ook kinderen volop kunnen genieten van alles wat er leeft en bloeit. En dat zo dichtbij de drukke Randstad. Stichting De Poelboerderij in Wormer koestert met circa 130 vrijwilligers dat mooie 2000 hectare grote veld. Dat prachtige, nuttige werk van die vrijwilligers kunt u financieel steunen. En wel op een aantal verschillende manieren:

Vriend worden van De Poelboerderij

U kunt donateur worden vanaf 15 euro per jaar. Onder het kopje ‘Vrienden’ vindt u alle gegevens.

Eenmalig en periodiek schenken

Voor een eenmalige schenking steunt u het werk van Stichting De Poelboerderij. Periodiek schenken is natuurlijk ook van harte welkom. Deze manier van schenken is fiscaal aftrekbaar. Het betekent wel dat u zich voor een periode van 5 jaar vastlegt. Gedetailleerde informatie over deze vormen van schenken kunnen wij u vrijblijvend verstrekken.

Stichting Bezoekerscentrum De Poelboerderij is een Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI). Voor de schenker wilt dat zeggen dat hij of zij een gift mag aftrekken voor de belasting. De status heeft ook belastingvoordelen voor de Stichting.

Nalaten

U kunt Stichting De Poelboerderij ook opnemen in uw testament en begunstigen met een legaat of een erfstelling. Dan zorgt u er samen met de stichting voor wat het Wormer- en Jisperveld te bieden heeft, nu en in de toekomst. Het is zelfs mogelijk om te beslissen waarvoor de gift specifiek gebruikt moet worden.

Home Bezoekerscentrum Poelboerderij