Vaartocht Uitwaaien in de herfst

Banner Excursies en activiteiten

Terug naar het vaartochten overzicht

Datum/Tijd: zondag, 28 november, 2021 - 13:30 - 15:30

Locatie: Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Categorie:


Smient Foto:Larry Kef
Smient Foto:Larry Kef

Excursie vaartocht: Uitwaaien in de herfst

Het is volop herfst. De vogels van het voorjaar en de zomer zijn vertrokken. Slechtvalken uit het hoge noorden volgen hun prooidieren, de duizenden smienten die in de herfst de pooltoendra verlaten om het winterhalfjaar grasetend in onder meer het Wormer- en Jisperveld door te brengen. Andere gearriveerde gasten zijn grote zilverreiger, buizerd, blauwe kiekendief, torenvalk, wulp, watersnip, goudplevier, kievit, fuut, meeuwen- , eenden- en ganzensoorten.

Excursie vaartocht door het Wormer- en Jisperveld met gids. Vertrek: 13.30 uur.

Uiteraard allemaal wel met de inachtneming van de coronaregels.
Hoe worden onze vaartochten georganiseerd, wat kunt u verwachten en wat zijn de regels? Meer informatie vindt u  op de pagina Varen in Corona tijd!

Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch 075-6219100 of per mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. (Via mail aanmelden alleen op werkdagen tussen 9:00 en 16:00.)

Reserveren kan tot anderhalf uur voor deze excursie en sluit dus om 12:00 uur.

Het tarief voor een vaartocht:
– volwassenen is 15 euro
– vrienden van de Poelboerderij 13 euro
– kinderen 5 euro

Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

Bezoekerscentrum de Poelboerderij organiseert het gehele jaar diverse excursie vaartochten. Met deze vaartochten willen wij iedereen betrekken in het belang om het Wormer- en Jisperveld te behouden. Vooral richten wij ons op het beleven van alles wat de natuur te bieden heeft. Of het nu gaat om het ervaren van rust, het herkennen van vogels en planten onze gidsen informeren u graag.