Ontspannen in de natuur

Banner Excursies en activiteiten

Terug naar het vaartochten overzicht

Datum/Tijd: zaterdag, 21 mei, 2022 - 09:30 - 15:00

Locatie: Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Categorie:


Zaterdag 21 mei  organiseren de Poelboerderij en Yoga bij Danielle een dag “Ontspannen in de natuur”.

Yoga is Sanskriet (oude taal uit India) voor verbinding. Op de yogamat worden de verbindingen in het lichaam gezocht. De houdingen zijn ontstaan door observaties in de natuur. Kat, hond, boom en berg zijn voorbeelden van houdingen. Maar yoga is veel groter dan alleen de houdingen op de mat, een belangrijk element is ook de verbinding met de natuur. Natuur zal een belangrijk element zijn deze dag. Gewoon opgaan in de natuur en dat kan in het Wormer- en Jisperveld, maar vooral vanaf het water. Dus we starten de dag met een vaartocht van ongeveer 2 uur. De natuur laat zich niet sturen, dus we laten ons gewoon verassen over wat we tijdens de tocht tegenkomen.Na ongeveer 2 uur komen we terug bij De Poelboer Bij terugkomst bij de Poelboerderij staat er een lunch klaar. Na de lunch helpen we de spijsvertering met een mindfulness wandeling om de Poelboerderij. Mindfulness is niet meer dan doe wat je doet met aandacht. Dus lopen we met aandacht zonder enig ander doel. Maar het kan lijden tot meer rust in het hoofd en doordat we het doen in een natuurlijke omgeving zal het ontspannende effect groter zijn. De mindfulness wandeling is in stilte. De dag wordt afgesloten met een yogales in de tuin van De Poelboerderij. Deze is les is ook geschikt voor beginners, je hoeft dus geen geoefende yogi te zijn. De les zal worden afgestemd op het weer. Bij slecht weer zal er worden uitgeweken naar een binnen locatie.

Programma:
9:30 Ontvangst met thee/koffie wat lekkers
10:00 Afvaart, meditatie aan boord of in het veld
12:00 Terug bij de Poelboerderij
12:15 Lunch
13:00 Mindfulness wandeling in Trickel
13:45 Yoga in de tuin
14:45 Afsluiten met thee

Kosten: € 40,- 

Locatie: De Poelboerderij, Veerdijk 104, 1531 MB Wormer

Minimaal aantal deelnemers 8, maximaal 20

Meenemen: Kleding, aangepast aan het weer. Tijdens de vaartocht kan het wat frisser zijn. En schoenen waarmee gewandeld kan worden. Kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen voor de yogales.
Als je hebt, een eigen yogamat (graag aangeven als je geen yogamat hebt, dan zal daar voor worden gezorgd).

Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch 075-6219100 of per mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. (Via mail aanmelden alleen op werkdagen tussen 9:00 en 16:00.)