Excursie vaartocht: Blij met bijen

Terug naar het vaartochten overzicht

Datum/Tijd: zaterdag, 23 juli, 2022 - 13:30 - 15:30

Locatie: Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Categorie:


Excursie vaartocht: Blij met bijen

Het gaat slecht met de biodiversiteit in Nederland. Veel insecten hebben moeilijk, doordat natuur wordt opgeofferd voor wegen en nieuwe huizen. Daarbij verstenen mensen hun tuinen, waardoor dieren geen voedsel meer kunnen vinden:bloemarmoede!
Gelukkig zijn er in de Zaanstreek de veenweiden, waarin veel moerasplanten te vinden zijn. Elke plant trekt zo zijn eigen soort insecten aan die belust zijn op nectar en stuifmeel. In deze vaartocht ontdekken we de vele insecten die bij bepaalde bloemen horen. Denk aan leverkruid, harig wilgenroosje, kale jonker e.d.
In een vaartocht van anderhalf uur gaan we op zoek naar deze mooie combinaties.

Excursie vaartocht door het Wormer- en Jisperveld met gids. Vertrek: 13.30 uur.

 

Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch 075-6219100 of per mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. (Via mail aanmelden alleen op werkdagen tussen 9:00 en 16:00.)

Reserveren kan tot anderhalf uur voor deze excursie en sluit dus om 12:00 uur.

Het tarief voor een vaartocht:
– volwassenen is 17,50 euro
– vrienden van de Poelboerderij 15 euro
– kinderen 5 euro

Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

Bezoekerscentrum de Poelboerderij organiseert het gehele jaar diverse excursie vaartochten. Met deze vaartochten willen wij iedereen betrekken in het belang om het Wormer- en Jisperveld te behouden. Vooral richten wij ons op het beleven van alles wat de natuur te bieden heeft. Of het nu gaat om het ervaren van rust, het herkennen van vogels en planten onze gidsen informeren u graag.