Dieren in de nacht

Banner Excursies en activiteiten

Terug naar het vaartochten overzicht

Datum/Tijd: zaterdag, 10 juli, 2021 - 21:00 - 23:00

Locatie: Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Categorie:


Na een boeiende inleiding over dieren van de nacht – nachtvlinders, vleermuizen en uilen – worden met een lichtlaken insecten gevangen en gedetermineerd. Tijdens de vaartocht worden met een batdetector de verschillende soorten vleermuizen herkend. Maar eerst varen we naar een stal waar bij het vallen van de duisternis kerkuilen uitvliegen om te gaan jagen op muizen. Vaarexcursie door het Wormer- en Jisperveld met gids.

Vaartocht door het Wormer- en Jisperveld met gids. Vertrek: 21:00 uur.

Uiteraard allemaal wel met de inachtneming van de coronaregels.
Hoe worden onze vaartochten georganiseerd, wat kunt u verwachten en wat zijn de regels? Meer informatie vindt u  op de pagina Varen in Corona tijd!

Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch 075-6219100 of per mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. (Via mail aanmelden alleen op werkdagen tussen 9:00 en 16:00.)

Het tarief voor een vaartocht:
– volwassenen is 12 euro
– Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij €10.
– kinderen 3 euro

Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

Bezoekerscentrum de Poelboerderij organiseert het gehele jaar diverse excursie vaartochten. Met deze vaartochten willen wij iedereen betrekken in het belang om het Wormer- en Jisperveld te behouden. Vooral richten wij ons op het beleven van alles wat de natuur te bieden heeft. Of het nu gaat om het ervaren van rust, het herkennen van vogels en planten onze gidsen informeren u graag.