Dauwtrappen met Luilak (afgelast)

Banner Luilak (Ed Zijp)

Terug naar het vaartochten overzicht

Datum/Tijd: zaterdag, 22 mei, 2021 - 04:00 - 06:00

Locatie: Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Categorie:


Ochtendgloren (Ed Zijp)
Ochtendgloren (Ed Zijp)
Klik op de foto voor een vergroting

Dauwtrappen met Jan Luilak 

Vanwege het slechte weer gaat deze tocht niet door

 

Luilak oftewel looielak (langslaper) wordt gevierd op de zaterdag voor pinkster. Een ochtend waarop iedereen zo vroeg mogelijk opstaat om veel herrie te maken en het luilakvuur te ontsteken. In de vroege ochtend is het ontwaken van het natuurleven in het veld een bijzondere ervaring. Het licht is nog diffuus. Maar de vogels laten zich nu het meeste zien en vooral horen! Wie weet ook de hoempende roep van de roerdomp. Maar in ieder geval de zang van blauwborsten, karekieten, rietzangers, rietgorzen en veldleeuweriken. Spannend.

Vaartocht door het Wormer- en Jisperveld met gids. Vertrek: 04:00 uur.

Uiteraard allemaal wel met de inachtneming van de coronaregels.
Hoe worden onze vaartochten georganiseerd, wat kunt u verwachten en wat zijn de regels? Meer informatie vindt u  op de pagina Varen in Corona tijd!

Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch 075-6219100 of per mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. (Via mail aanmelden alleen op werkdagen tussen 9:00 en 16:00.)

Reserveren kan tot vrijdag 21 mei 16:00 uur.

Het tarief voor een vaartocht:
– volwassenen is 16 euro
– vrienden van de Poelboerderij 14 euro
– kinderen 6 euro

Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

Bezoekerscentrum de Poelboerderij organiseert het gehele jaar diverse excursie vaartochten. Met deze vaartochten willen wij iedereen betrekken in het belang om het Wormer- en Jisperveld te behouden. Vooral richten wij ons op het beleven van alles wat de natuur te bieden heeft. Of het nu gaat om het ervaren van rust, het herkennen van vogels en planten onze gidsen informeren u graag.