Excursie vaartocht: Invasieve exoten in het veld

Datum/Tijd: zondag 18 juni 2023 – 13:3015:30

Locatie: Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Excursie vaartocht: Invasieve exoten in het veld

Invasieve exoten zijn planten, dieren, schimmels, virussen en bacteriën uit het buitenland die de oorspronkelijke Nederlandse soorten verdringen. Dat doen invasieve exoten door het voedsel van de oorspronkelijke soorten op te eten of door ze te besmetten met ziektes, op te eten of te overwoekeren. De muskusrat, ook een invasieve exoot, veroorzaakt schade aan dijken. Enkele voorbeelden van invasieve exoten: zwartbekgrondel, zonnebaars, rosse stekelstaart, Nijlgans, halsbandparkiet, grote berenklauw en Japanse duizendknoop. Tijdens de boottocht gaan we op zoek naar invasieve exoten. Ondertussen kijken we ook naar andere vogels en planten. Vaarexcursie door het Wormer- en Jisperveld met gids.

Excursie vaartocht door het Wormer- en Jisperveld met gids. Vertrek: 13.30 uur.

RReserveren is noodzakelijk en kan telefonisch 075-6219100 tot 1½ uur voor vertrek of per mail (alleen op werkdagen tussen 9:00 en 16:00 uur) bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer.

Het tarief voor een vaartocht inclusief koffie of thee:

– volwassenen is 17,50 euro
– vrienden van de Poelboerderij 15 euro
– kinderen t/m 12 jaar 5 euro
Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

Bezoekerscentrum de Poelboerderij organiseert het gehele jaar diverse excursie vaartochten. Met deze vaartochten willen wij iedereen betrekken in het belang om het Wormer- en Jisperveld te behouden. Vooral richten wij ons op het beleven van alles wat de natuur te bieden heeft. Of het nu gaat om het ervaren van rust, het herkennen van vogels en planten onze gidsen informeren u graag.