Vaar- en wandelexcursie Schaalsmeerpolder

Datum/Tijd: zondag 10 december 2023 – 11:00 – 13:00 uur en 13:0015:00 uur

Locatie: Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Excursie wandelen en varen: Schaalsmeerpolder

Zondag 10 december is er een winterdag bij de Poelboerderij.

Tijdens de gecombineerde wandeling door de Schaalsmeerpolder en een korte vaartocht door het Wormer- en Jisperveld gaan we op zoek naar wintervogels. De wandeling bestaat uit een kijkje in de (kerst)stal van Lance (dijk) en koeien in de beheerboerderij. Er gaat een gids mee. Met wat geluk kunnen we de zeearend spotten die zich de laatste tijd regelmatig laat zien.

De vertrek en aankomst is bij bezoekerscentrum de Poelboerderij waar koek en zopie, een kleine wintermarkt en gezelligheid is. Vuurkorven, Gluwein, koek & zopie, kerst knutselen met kinderen, 2e hands, stalletjes met o.a. wol- en wilgenproducten, houten molens, kaarten.

Excursie varen en wandelen door het Wormer- en Jisperveld met gids. Vertrek: 11:00 uur en 13.00 uur.

Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch 075-6219100 tot 1½ uur voor vertrek of per mail (alleen op werkdagen tussen 9:00 en 16:00 uur) bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer.

Het tarief voor een vaartocht inclusief koffie of thee:

– volwassenen is 17,50 euro
– vrienden van de Poelboerderij 15 euro
– kinderen t/m 12 jaar 5 euro
Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

Bezoekerscentrum de Poelboerderij organiseert het gehele jaar diverse excursie vaartochten. Met deze vaartochten willen wij iedereen betrekken in het belang om het Wormer- en Jisperveld te behouden. Vooral richten wij ons op het beleven van alles wat de natuur te bieden heeft. Of het nu gaat om het ervaren van rust, het herkennen van vogels en planten onze gidsen informeren u graag.