Expositie Marja van Gompel

Van 26 oktober 2023 tot en met 5 maart 2024 is er in Bezoekerscentrum de Poelboerderij een tentoonstelling van werk van Marja van Gompel.

Als jong kind tekende en schilderde ik al, kreeg opdrachtjes en won leuke prijsjes.

De tekenleraar op de middelbare school adviseerde mij wat te doen met het tekentalent. Ik koos echter voor het diëtistenvak maar bleef in mijn vrije tijd creatief bezig met potlood, penseel en verf.

Van 1990 tot 1992 volgde ik een aquarel cursus en heb daarna vele aquarellen gemaakt.

Van 2013 tot 2016 volgde ik de opleiding “Tekenen en Schilderen” en “Kunst en Vormgeving” aan de Deeltijd Kunstacademie CREJAT te Alkmaar. Hier maakte ik kennis met vele materialen en technieken (o.a. linosneden) en leerde ik vooral het perfectionisme los te laten waardoor verrassend werk kon ontstaan.

Na de opleiding bij CREJAT heb ik nog enkele korte cursussen gevolgd (Schilderen met Olieverf, Chinees Schilderen/Sumi-e, Beeldend werken met Textiel) en ben ik vooral op zoek gegaan naar een eigen stijl.

Ik ben gaan experimenteren met meerdere materialen (inkt, karton, acrylverf, textiel, kurk, gedroogde planten, hout) waarvan resultaten (Vogelwerkjes, Inktwerkjes en Natuurwerkjes) te zien zijn in De Poelboerderij.

Tevens zijn enkele werkstukken (linosneden en olieverf) te zien die ik tijdens de opleiding bij CREJAT heb gemaakt.

Marja van Gompel

Wormer

email: mvgompel58@gmail.com

Naast deze expositie kun je in de Poelboerderij ook terecht voor een kopje koffie, een ijsje, een vaartocht of excursie. Check hiervoor de website https://www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl

Openingstijden:
Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 09.30 tot 16.00 uur.

Bezoekerscentrum De Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.
Gratis toegang.