Van de Paarse Haan en de Rode Mol

Zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023 is er in De Poelboerderij een tentoonstelling met meer dan 40 keramische dieren.

VAN DE PAARSE HAAN EN DE RODE MOL is een tentoonstelling met meer dan 40 keramische dieren die gemaakt zijn door cursisten van beeldend kunstenaar Ingrid Mol.

In de loop van de jaren zijn er tientallen mooie dieren gemaakt op de boetseercursus van Ingrid Mol. Van een boshondje tot een krokodil en van een vrolijk gekleurde haan tot een naturalistische vos. Tijd om deze dieren eens bij elkaar te zetten en tentoon te stellen. Waar kan dat mooier dan op de Poelboerderij?

Een tentoonstelling van mensen die in hun vrije tijd ‘kleien’ als grote passie hebben. Op maandag worden de lessen gegeven in Pakhuis de Ruiter, Zaanweg 4 in Wormerveer. Uit een vierkant blok klei van 10 kilo rode, witte of zwarte klei, worden de meest uiteenlopende beelden gemaakt. Iedere cursist heeft eigen inspiratiebronnen en een eigen beeldtaal.  Er zijn er die geïnspireerd worden door de natuur; er zijn er die zich door vormen, die uit de klei tevoorschijn komen, laten leiden. Van keramische huisjes tot fel geglazuurde vazen en van aandoenlijke dieren tot dramatische mensfiguren, alles wat denkbaar is, is maakbaar.
Tussen al die verschillende manieren van werken is er één overeenkomst: dat is het plezier van het maken. Uit dat plezier komen mooie dingen voort.

Voor verdere informatie:
Ingrid Mol
www.beeldhouwenbijmol.nl
Mobiel: 06-26562668
Email: ingridmol70@yahoo.com

Naast deze tenttonstelling kun je in de Poelboerderij ook terecht voor een kopje koffie, een ijsje, een vaartocht of excursie. Check hiervoor de website https://www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl

Openingstijden:
Van donderdag tot en met zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Bezoekerscentrum De Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.
Gratis toegang.