Expositie Corine de Jong

Vanaf 2 maart tot half april 2023 is er in Bezoekerscentrum de Poelboerderij een tentoonstelling van werk van Corine de Jong.

Over het schilderwerk:
Buiten schilderen is een manier van intens kijken en natuur op die manier leren kennen. In het bos of in polder en duinen struin ik rond op zoek naar plekken die me raken om een bepaalde lichtinval, wolkenluchten of spiegelende waterpartijen. Bomen zijn een vast element in mijn werk. Het is een bijzondere ervaring om de natuur op me in te laten werken, te zien wat zich op een plek aandient aan kleuren, weersomstandigheden, vogels of andere dieren. Het gaat me niet om het precies verbeelden van een specifieke plaats, eerder om de sfeer die ik er ervaar.

Corine de Jong (1968): Tekenen doe ik al van kinds af, net als mijn moeder en opa, die me daarin stimuleerden. Beroepsmatig werkte ik o.a. als docent mandalatekenen en Boeddhatekenen binnen Boeddhistisch Centrum Haaglanden (2004-2016). Als ontwerpster van wens – en geboortekaarten maakte ik illustraties en verder schreef ik vier mandalatekenboeken bij Uitgeverij Akasha. Op dit moment werk ik als geestelijk verzorger in een verpleeghuis en maak ik graag gebruik van beelden uit de kunst en natuur in mijn gesprekken met bewoners. Natuur biedt troost en schoonheid in de ups en downs van het leven.

Naast deze expositie kun je in de Poelboerderij ook terecht voor een kopje koffie, een ijsje, een vaartocht of excursie. Check hiervoor de website https://www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl

Openingstijden:
Van donderdag tot en met zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Bezoekerscentrum De Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.
Gratis toegang.