Het voorjaar is in aantocht!

banner-kievit-op-nest

De natuur ontluikt en wij zien weer kansen.

Langzaam aan krijgt de natuur weer vertrouwen in het naderende voorjaar. In februari werden we allemaal verrast door een vertrouwd Nederlands winterweer. Even de schaatsen uit het vet en een baantje trekken over het Zwet.
Al luisterend naar het gekraak, het voelen van de winterkoude en het genieten van de weidse om ons heen. Wat is de natuur toch mooi.

Grauwe Gans
Grauwe Gans
Klik op de foto voor een vergroting

Nu een paar weken later gonst het rond de Poelboerderij. De bijen en hommels zoeken driftig naar de eerst ontluikende voorjaarsbloeiers. Niet alleen rond de Poelboerderij gonst het. Ook binnen zijn wat kleinschalige activiteiten. We zijn nog gesloten, en moeten onze deuren nog dicht houden voor het publiek. We kijken vooruit.

Langzaam zijn er tekenen dat er ook voor ons mensen weer een voorjaar aanbreekt. Mogen wij dadelijk eindelijk weer bevrijdt van alle Coronamaatregelen ons normale leven stukje bij beetje op pakken.
Wij de vrijwilligers van de Poelboerderij durven al weer wat plannen te maken voor de nabije toekomst. Straks kunnen de deuren weer echt open, kunnen we weer bezoekers ontvangen. Een praatje maken een kopje koffie of thee serveren.

Varen, ja varen, na maanden kunnen we straks weer vaartochten organiseren. Zodat u net als twee weken geleden op de schaats. Kunt genieten van het mooie Wormer en Jisperveld onder begeleiding van een ervaren schipper en gids die uw alles kunnen vertellen.

Binnenkort verschijnen op de website de eerste vaartochten weer voor de komende periode. Natuurlijk nog wel even onder voorbehoudt. Want het moet natuurlijk wel allemaal weer veilig kunnen. Net als u volgen wij de Corona persconferenties en hopen binnenkort te vernemen dat het weer kan.

Hopelijk houdt u het net als wij nog even vol en kunnen wij u dadelijk weer ontvangen.

Tot straks,
Namens al onze vrijwilligers
Bezoekerscentrum de Poelboerderij.