Fietsen en wandelen

Bezoekerscentrum De Poelboerderij is het hele jaar door het startpunt voor veel vaarexcursies door het Wormer- en Jisperveld, maar het bezoekerscentrum is ook een prima uitvalsbasis voor een wandeling of fietstocht!

Bij Bezoekerscentrum De Poelboerderij start een wandeling door de Schaalsmeer, een kleine droogmakerij tussen Wormer en Oostknollendam. Een routekaartje is verkrijgbaar bij de balie.

Voor de doorzetters kun je vanaf De Poelboerderij ook een wandeling maken rond het Wormer- en Jisperveld of rond de Engewormer.

Laag Holland heeft 19 wandelingen uitgezet, waaronder de Molenroute. De Molenroute is een rondwandeling via de Zaanse Schans met zicht op de monumentale gebouwen langs de Zaan en de ringdijk van droogmakerij de Enge Wormer naar de Kalverpolder en door het eeuwenoude Zaanse vaardorp Haaldersbroek. Zie ook www.landschapwaterland.nl

Schermafbeelding 2015-08-17 om 13.30.47

Sinds de vierde druk (2013) ligt Bezoekerscentrum De Poelboerderij op de route van het langste natuurpad van Nederland: Het Trekvogelpad. Zie www.nivon.nl

trekvogelpad
Route Trekvogelpad van Bergen aan Zee naar Enschede.

Ook aan fietsers is gedacht. Bezoekerscentrum heeft dit jaar twee fietsexcursies met gids rond het Wormer en Jisperveld in het programma opgenomen.

Bezoekerscentrum De Poelboerderij ligt tussen de fietsknooppunten 89 (Oostknollendam) en 93 (Veerdijk, Wormer) in. Met de www.route.nl kun je vanaf hier zelf een fiets- of wandelroute plannen.

Wormerwonen heeft een monumentale fietsroute Wormerland uitgezet.

TOP

Op de toeristische kaart Laag Holland, het uitgestrekte groene gebied van Waterland tot aan Castricum, heeft de parkeerplaats bij Bezoekerscentrum De Poelboerderij het nummer Top 36. TOP’s zijn Toeristische Overstap Punten. Bij elke TOP kun je gratis je auto parkeren om vanaf daar heerlijk te fietsen of te wandelen. Voor smartphonegebruikers staat de gratis app van Laag Holand klaar in de app-store met een digitale kaart vol informatie waaronder de locaties van de TOP’s en rustpunten.

Het bezoekerscentrum is elke dag open van 9.30-16:00 uur, een mooie plek om even uit te rusten. En als u daar dan toch bent, neem even een kijkje in veenweidepark De Trickel, het Wormer- en Jisperveld in klein formaat.

Home Bezoekerscentrum Poelboerderij