Expositie Mea Stoeltjes

Vloeiend verbond
Vloeiend verbond

Van donderdag 15 september tot donderdag 27 oktober 2022 exposeert Mea Stoeltjes in het bezoekerscentrum van de Poelboerderij in Wormer.

Graag wil me even voorstellen:

Mijn naam is Mea Stoeltjes, geboren in Assendelft in 1971 en nu woon/werkachtig in Krommenie.

In 1992 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Tekenacademie in Amsterdam, waarna ik ben gaan werken als print designer voor verschillende modebedrijven, waaronder Sarlini en Oilily. Ik gaf daar vorm en invulling aan de sjaalcollecties.

In de rol als print designer ben ik altijd bezig geweest vanuit verwachting, kaders, regels en doelstelling. Ik merkte dat ‘het moeten’ een scherpe grens aan mijn creatieve vrijheid stelde. Ik merkte dat door te ‘ont-moeten’ er ruimte ontstond voor flow: onbevangen creëren.

Daarom heb ik een paar jaar geleden de stap gezet om mij volledig toe te leggen op het tekenen en schilderen vanuit het innerlijke licht.

Ik voel energie in mijn zijn stromen, in lichaam en geest. Wanneer ik mij daarmee verbind ontstaan kleuren, lijnen en beelden: het innerlijke licht. Door telkens deze verbinding op te zoeken groeien de beelden en dit voortdurend groeiende beeld maakt de creatie.

Ik ben dankbaar voor de gelegenheid om te exposeren op de Poelboerderij, een centrum om mensen in verbinding te brengen met de natuur die ons omringt. Ik kan zeer ontroerd en bevangen raken van alles wat er gebeurt in de natuur.

Het ontstaan. De groei. De bloei. De vergankelijkheid.

Dit is een grote inspiratiebron voor mijn werk. De organische vormen, de lijnen en tekeningen die de natuur voortbrengt zoals de fragiliteit van een half vergaan blad, sporen, tekeningen op vlinders, de altijd prachtige inspirerende kleuren, ieder seizoen weer.

Met het “innerlijk landschap” werkt het net zo: deze is veranderlijk, net als de natuur. Het doorleven, hierin mee stromen en vooral deze op papier of doek in de wereld te zetten heeft voor mij een zeer helende werking.

De kleuren die in het moment van deze onbevangen creatie ontstaan vloeien met aquarel en acrylverf in mijn werk op papier of canvas. Het organische spel van vloeiende lijnen werk ik met pen uit en creëren fantasierijke, magische werelden.

De kunstwerken die ik maak volgen hun weg in deze wereld. Hopelijk inspireren ze anderen. De vergankelijkheid van de natuur inspireert om in het hier en nu in de creatie te zijn en de creatie zijn natuurlijke weg te laten volgen tot die er ooit niet meer is.

De toewijding die ik heb aan het schilderen vanuit het innerlijke licht, oefen en inspireer ik ook met anderen in de workshops die ik begeleid.

Voor meer informatie kun je mij bereiken via e-mail : mea-stoeltjes@hotmail.com of telefonisch : 0653936234

Naast deze expositie kun je in de Poelboerderij ook terecht voor een kopje koffie, een ijsje, een vaartocht of excursie. Check hiervoor de website https://www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl

Openingstijden:
Elke dag van 9.30 tot 16.00 uur.

Bezoekerscentrum De Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.
Gratis toegang.