Expositie Jean Damad

Jean Damad

Tot eind januari 2023 is er in De Poelboerderij een expositie van mijn schilderijen.

Zelf noem ik het een tentoonstelling van “knuts”.

Drie jaar geleden ben ik begonnen met tekenen en schilderen om een leuke bezigheid te hebben als ik niet in de gelegenheid ben om in mijn schuur te knutselen. De cursus die ik bij SKWO ging volgen stopte door de corona-pandemie na vier nuttige lessen. Vanwege de zee van tijd die de pandemie bezorgde, ben ik op eigen houtje doorgegaan met tekenen en schilderen. “Al doende leert men” en met nuttige adviezen van (o.a.) de medewerkers van ’t Kwassie”, kwamen er schilderijen tot stand. Omdat ik nooit eerder had geschilderd was elk nieuw schilderij een uitdaging. Door daarbij regelmatig de lat iets hoger te leggen zorgde ik ervoor, dat het geen “routinewerk” werd en dat het resultaat ook steeds iets beter werd.

lk beschouw overigens mijn schilderwerk niet als kunst. Kunstenaars maken kunst. lk ben een knutselaar die aan het schilderen is geslagen. Dus maak ik knuts. lk probeer niet in mijn schilderijen boodschappen over te brengen; niet met enkele penseelstreken een impressie weer te geven; geen beelden te creëeren van abstracte begrippen. Nee, ik probeer zo nauwgezet mogelijk te schilderen wat ik zie. lk ben tevreden met mijn schilderij, als het de werkelijkheid goed weergeeft, perspectief en schaduwen kloppen en het “een leuk plaatje” is. En het belangrijkste is, dat ik er lol aan heb om het te maken.

Waarom ik mijn schilderijen wil exposeren, weet ik eigenlijk niet. Het zal wel ijdelheid zijn. En ik zou het wel fijn vinden om feedback te krijgen en tips en nieuwe uitdagingen.

Jean Damad knuts@planet.nl

Naast deze expositie kun je in de Poelboerderij ook terecht voor een kopje koffie, een ijsje, een vaartocht of excursie. Check hiervoor de website https://www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl

Openingstijden:
Van donderdag tot en met zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Bezoekerscentrum De Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.
Gratis toegang.