Expositie Daniëlle van der Erve

Kale bomen II
Voormailige Bryunzeelfabriek
Voormailige Bryunzeelfabriek

Van 16 april tot 16 juni is er in het bezoekerscentrum van De Poelboerderij een expositie van kunstfotografe Daniëlle van der Erve.

Door water ben ik gefascineerd! Met name door het kijken er naar en van daaruit het vastleggen van de voor mij juiste abstracte afbeelding. Het spel van kleur, vorm en beweging creëert steeds weer een nieuwe transparante werkelijkheid. Het is de spiegel van de omgeving er omheen; water laat op geheel eigen wijze de wereld terugzien.

In Amsterdam ontstond deze passie doordat ik merkte dat ‘hetzelfde’ water steeds een andere kleur had afhankelijk van de zon of het licht en tijdstip op de dag. De wind, beweging speelt daar ook een rol in. Sinds 19 jaar woon ik in de Zaanstreek aan een sloot en kon door er zo dicht op te zitten verder gaan kijken dan eerst. Hierdoor heeft mijn passie zich verder verdiept & ontwikkeld. Mijn foto’s zijn onbewerkt. Ik wil laten zien dat het leven mooi is van zichzelf en hoop daar anderen ook mee te inspireren.

Sinds 2006 exposeer ik met regelmaat. Inmiddels varen er 54 waterfoto’s permanent mee met het schip ‘Nieuw Amsterdam’ van de Holland Amerika Lijn. Bij het Noord Hollands Dagblad had ik een beeldcolumn en momenteel bij de Zaanse nieuwssite De Orkaan. Leuk in deze lente, nu het weer kan na de coronaperiode te exposeren bij De Poelboederij waar water een belangrijk onderdeel is van het geheel!  

Expositietijden : maandag en dinsdag van 12:30 tot 16:00 uur
woensdag t/m zondag van 9.30 tot 16.00 uur
Locatie              : Bezoekerscentrum De Poelboerderij – Veerdijk 106 – 
Voor info.          : www.d-water.nl