Vaartocht: Voorjaar in het veld

Terug naar het Excursie overzicht

Datum/Tijd: zondag, 9 mei, 2021 - 13:30 - 15:30

Locatie: Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Categorie:


Grutto - foto Larry Kef

Grutto – foto Larry Kef
Klik op de foto voor een vergroting

Excursie vaartocht: Voorjaar in het veld. Vaar mee door het Wormer- en Jisperveld. Geniet tijdens deze vaartocht van de roepende vogels: het is voorjaar!

Ga mee en luister naar de geluiden van de weidevogels in dit oer-Hollandse veengebied. Tijdens de vaartocht varen we door het gebied langs weilanden met grutto’s en andere weidevogels. Grutto’s zoeken een broedplekje in het veld, net als de tureluurs en kieviten. Hun geroep is een prachtig voorjaarsgeluid. Onderweg komen we natuurlijk ook andere vogels tegen.

Vaartocht door het Wormer- en Jisperveld met gids. Vertrek: 13.30 uur.

Uiteraard allemaal wel met de inachtneming van de coronaregels.
Hoe worden onze vaartochten georganiseerd, wat kunt u verwachten en wat zijn de regels? Meer informatie vindt u  op de pagina Varen in Corona tijd!

Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch 075-6219100 of per mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. (Via mail aanmelden alleen op werkdagen tussen 9:00 en 16:00.)

Reserveren kan tot anderhalf uur voor deze excursie en sluit dus om 12:00 uur.

Het tarief voor een vaartocht:
– volwassenen is 15 euro
– vrienden van de Poelboerderij 13 euro
– kinderen 5 euro

Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

Bezoekerscentrum de Poelboerderij organiseert het gehele jaar diverse excursie vaartochten. Met deze vaartochten willen wij iedereen betrekken in het belang om het Wormer- en Jisperveld te behouden. Vooral richten wij ons op het beleven van alles wat de natuur te bieden heeft. Of het nu gaat om het ervaren van rust, het herkennen van vogels en planten onze gidsen informeren u graag.