Vaartocht Riet- en Moerasvogels

Terug naar het Excursie overzicht

Datum/Tijd: zondag, 2 mei, 2021 - 13:30 - 15:30

Locatie: Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Categorie:


Excursie vaartocht: Riet- en Moerasvogels de Roerdomp - foto Larry Kef

Roerdomp – foto Larry Kef
Klik op de foto voor een vergroting

Excursie vaartocht: Riet- en Moerasvogels. Tijdens deze excursie besteden we vooral aandacht aan de riet- en moerasvogels. En met wat geluk zien we misschien de koning van het moeras: de roerdomp. Ook ander moerasvogels kunnen we in het veld tegenkomen zoals karekieten, rietzangers, futen, blauwborsten, rallen- en eenden soorten. Maar ook grote vogelkolonies met indrukwekkende aantallen brandganzen en kleine mantelmeeuwen en kleine kolonies visdieven, kluten en kokmeeuwen.

Vaartocht door het Wormer- en Jisperveld met gids. Vertrek: 13.30 uur.

Uiteraard allemaal wel met de inachtneming van de coronaregels.
Hoe worden onze vaartochten georganiseerd, wat kunt u verwachten en wat zijn de regels? Meer informatie vindt u  op de pagina Varen in Corona tijd!

Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch 075-6219100 of per mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. (Via mail aanmelden alleen op werkdagen tussen 9:00 en 16:00.)

Reserveren kan tot anderhalf uur voor deze excursie en sluit dus om 12:00 uur.

Het tarief voor een vaartocht:
– volwassenen is 15 euro
– vrienden van de Poelboerderij 13 euro
– kinderen 5 euro

Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

Bezoekerscentrum de Poelboerderij organiseert het gehele jaar diverse excursie vaartochten. Met deze vaartochten willen wij iedereen betrekken in het belang om het Wormer- en Jisperveld te behouden. Vooral richten wij ons op het beleven van alles wat de natuur te bieden heeft. Of het nu gaat om het ervaren van rust, het herkennen van vogels en planten onze gidsen informeren u graag.