Excursie vaartocht: Hemelvaart

Terug naar het Excursie overzicht

Datum/Tijd: donderdag, 13 mei, 2021 - 13:30 - 15:30

Locatie: Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Categorie:


Grutto - foto Larry Kef

Grutto – foto Larry Kef
Klik op de foto voor een vergroting

Excursie vaartocht: Hemelvaart. Het verenkleed is het meest kenmerkende van een vogel. Maar je kunt een vogel ook herkennen aan zijn vliegwijze, zijn vorm van lijf, kop, snavel, vleugels, staart en poten.

Tijdens deze hemelvaartexcursie gaan we bij de vogels die we onderweg tegenkomen daar speciaal op letten. Zoals, waarom is die ene vogel veel kleuriger dan de andere? En waarom heeft de ene vogel korte en de andere juist lange poten of een puntige of kromme snavel?

Vaartocht door het Wormer- en Jisperveld met gids. Vertrek: 13.30 uur.

Uiteraard allemaal wel met de inachtneming van de coronaregels.
Hoe worden onze vaartochten georganiseerd, wat kunt u verwachten en wat zijn de regels? Meer informatie vindt u  op de pagina Varen in Corona tijd!

Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch 075-6219100 of per mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. (Via mail aanmelden alleen op werkdagen tussen 9:00 en 16:00.)

Reserveren kan tot anderhalf uur voor deze excursie en sluit dus om 12:00 uur.

Het tarief voor een vaartocht:
– volwassenen is 15 euro
– vrienden van de Poelboerderij 13 euro
– kinderen 5 euro

Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

Bezoekerscentrum de Poelboerderij organiseert het gehele jaar diverse excursie vaartochten. Met deze vaartochten willen wij iedereen betrekken in het belang om het Wormer- en Jisperveld te behouden. Vooral richten wij ons op het beleven van alles wat de natuur te bieden heeft. Of het nu gaat om het ervaren van rust, het herkennen van vogels en planten onze gidsen informeren u graag.