Een nieuwe lente en een nieuw geluid

banner-zicht-op-de-polder

“Een nieuwe lente en een nieuw geluid” (Mei, H.Gorter)

Eerste lammetje foto: Larry-Kef
Eerste lammetje foto: Larry-Kef

Enkele dagen terug brak de lente aan en met het mooie weer van de laatste dagen voelde je de natuur tot leven komen.

Wij, vrijwilligers van De Poelboerderij, houden van de natuur en waar kun je die nog beter beleven dan in en rondom De Poelboerderij zou je zeggen. Maar in De Poelboerderij is het, op het geluid van de aquariumpomp na, bijna oorverdovend stil en dat hoort niet bij de nieuwe lente.
Het was een moeilijk besluit om iedereen dringend te vragen niet meer naar De Poelboerderij te komen. Maar met de kennis van nu is het goed dat we dit besluit hebben genomen.

Veel van onze vrijwilligers behoren tot de kwetsbare doelgroep en we moeten er niet aan denken dat er één of meer van ons een besmetting had opgelopen.

Het doet ons goed om te horen dat iedereen zich keurig aan ons verzoek houdt. Dat moet ook zo blijven ondanks alle mooie lentebeelden die Paulien ons geeft van het vogel- en dierenleven rondom de boerderij. Denk aan de oproep: ga zo min mogelijk naar buiten en vermijd niet noodzakelijke contacten!

De uitbraak van het coronavirus heeft ook voor De Poelboerderij grote gevolgen. Het voorjaar is misschien wel de mooiste tijd om met de boot het veld in te gaan. Hoe lang gaat het nog duren? Niemand die dat met zekerheid kan zeggen maar de inschatting is toch nog wel een paar maanden.

De Poelboerderij blijft in ieder geval tot 1 juni gesloten.

Via nieuwsbrieven en face-book berichten proberen we jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden van het wel en wee van De Poelboerderij en hopen dat jullie allemaal de komende tijd gezond blijven. Doe daarom voorzichtig.

Een ieder alle goeds toegewenst.

Het Bestuur